Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Доньці Зіброва дали шмат землі, призначеної учасникам АТО ?

Співак Павло Зібров обурений, що історію з виділенням ділянки його доньці пов'язали з учасниками АТО. Артист запевняє, що землю його дитина отримала законно.

19-річна дівчина стала власницею ділянки у селі Ходосівці Києво-Святошинського району ще в лютому та ще й "заднім числом". Про це лише зараз довідалися активісти "Громади Києво-Святошина".

Як стало відомо, за два дні до сесії, сільрада виділила доньці Зіброва 25 соток землі сільськогосподарського призначення з державної власності під забудову. Відповідні рішення Ходосівської сільради датовані 2 лютого, хоча саме засідання відбулося 4-го лютого.

Важливо зауважити, що земельні ділянки поблизу Ходосівки за законом відводилися пільговикам - учасникам бойових дій, які мають першочергове право на їх отримання.

Обурені мешканці селища звернулася до депутата райради Олени Власенко щодо контролю за виділенням земельних ділянок для учасників АТО. Однак чиновниця повідомила, що їй відмовили надати порядок денний засідання, сказавши, що його нібито немає.

"На вимогу надати рішення сесії, мені їх надали аж 19-го лютого 2016-го року. Цікаво, що рішення сесії по земельним питанням датуються 2 лютим, а сесія відбувалася 4 лютого. Увагу привертає також нумерація рішень сесій №38, №38/1, №39, №39/1, №39/2 (усі від 2-го лютого), а потім нумерація продовжується таким чином: №43,  №44, №45, №45/1, №46 (датовані днем засідання 4 лютого)", – обурюється депутатка райради Власенко.

Цікаво, що сам Павло Зібров ще з 2010-го року орендував 47,5 соток земель державної власності для ведення особистого господарства. Ця ділянка вкрита соснами і розташована так само на вулиці Соборній селища Ходосів й огороджена парканчиком.

Не залишився осторонь і той факт, що раніше орендована Зібровим ділянка суміжна з його садибою.

Однак у той самий день, коли його юній доньці виділили землю під забудову, співак несподівано відмовився від продовження оренди.

У коментарі ТаблоID Зібров підтвердив, що його доньці дійсно дали ділянку в 25 соток. Але заперечив, що це було зроблено "заднім числом". Зі слів артиста, це "технічна помилка", і секретарка просто переплутала дату на офіційних паперах.

"Ні на якому засіданні 2-го числа ніхто не виділяв. Сільська рада Ходосіївки зібралася 4-го числа, ніхто 2-го числа не збирався, ніхто нічого не вирішував", - запевнив він.

"Чому в один день видали і ділянку і написана відмова (від продовження оренди)? Тому що в мене закінчився термін оренди", - розповів Зібров.

Він поспішив пояснити, що за роки оренди ділянки заплатив понад 200 тисяч гривень.

"Дві тисячі доларів на рік я платив за те, що в мене собачка вийде попісять раз в день. На ці сумашедші гроші я пішов, тому що це поряд з моїм будинком знаходиться. Це сміттєзвалище було, яке я привів до порядку, вичистив це все", - додав він.

На запитання, на яких підставах його доньці виділили землю, Павло Зібров відповів:

"Діана моя отримала законно ці 25 соток, тому що на її ім'я оформлена нерухомість на цій ділянці. Господарська будівля стоїть. Все за законом України. Вона зареєстрована в БТІ, ми власники. Моя донька по закону має першочергове право отримати у власність ділянку під забудову. Ні АТО, ні Іванов, ні Сидоров, ні Петров, а той, хто має нерухомість".

"Тому не просто десь з'явилася Діанка - донька Народного артиста - і каже "я хочу", і обійшла атошників і всіх інших сто, чи скільки там громадян Ходосіївки подали заявки. Вона, тільки вона має першу чергу. Тому ми тут нікого не відсторонювали", - наголосив артист.

Зібров уточнив, що в оренді в нього було 47 соток, а донька мала право отримати 25.

"Тобто половину ми відрізали і сказали: ми маємо право - надайте нам. А другу половину залишили селу. І село цю другу половину віддає атошникам, чи комусь там. На здоров'я, нехай собі будуються хлопці. Немає проблем. Ми забрали своє, на що має право Діана", - зазначив він.

Про те, чому ж раніше його донька не просила "надати належну землю", співак пояснив просто: була стара влада.

"Була сільська рада інша. І вони не хотіли. Велика оренда йшла. Їм не цікаво було надати безкоштовно. Та закінчилися хороші часи для держави, й по 2 тисячі доларів виймати з кишені в рік за те, щоб собачку вигуляти. Ну це смішно", - додав він.

До слова, сам Зібров натякає, що "бучу" підняли сусідки. Мовляв, одній він "перейшов дорогу", бо поцікавився паперами на законність приватного дитячого садочку, який зрештою закрили.

"Хто вас, тьотушки, уповноважував кричати і прикриватися словом АТО?" - обурився співак і поспішив нагадати, що він сам учасник бойових дій і взагалі "має ті ж самі права, що й атошники".

"Мене це образило, що ми буцімто порушуємо закон і ображаємо атошників. Господь Бог! Це люди, які захищали нас. Як це я можу у своїх побратимів забирати щось? Мені совість не дозволила б", - запевнив він.

Однак джерела ТаблоID з Ходосіївки кажуть, що увесь "сир-бор" виник таки не через конкретну ділянку, а через те, що учасникам АТО землю не дали, а доньці Зіброва - дали. Крім цього, на означеній ділянці є дерева, зокрема старі сосни, можливої вирубки котрих побоюються активісти. 

ТаблоID

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ