Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дорога між Львовом і Донецьком скоротиться до 11 годин

Поїзд «Hyundai», що з’єднає українські міста, які прийматимуть Євро, швидкісним залізничним сполученням, буде презентовано наприкінці грудня в Південній Кореї. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє прес-служба міністерства.

«Наприкінці грудня 2011 року Укрзалізниця разом з українськими журналістами візьме участь у передачі першого зразку поїзду «Hyindai» в Південній Кореї», - сказав Борис Колесніков.

За його словами, на регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть вже з травня 2012 року, а розклад буде відомий в квітні.

Віце-прем'єр-міністр України підкреслив і очевидні переваги швидкісного сполучення: «Зараз, наприклад, щоб дістатися до Львова з Донецька, потрібно приблизно 26 годин. З травня 2012 року дорога до Львова складе всього 11 годин - з однією пересадкою в Києві. Між швидкісними поїздами, що приходять з Донецька і йдуть до Львова, буде різниця не більше години», - запевнив Борис Колесніков.

Нагадаємо, Укрзалізниця отримає 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації у «Hyundai» для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.

Згідно з контрактом, шість електропоїздів будуть доставлені до Євро-2012 і з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть Євро-2012, ще чотири – у 2012 році. Перші шість поїздів дозволять організувати швидкісний рух між Києвом, Донецьком, Харковом та Львовом.

Відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львову – за 4,5 години, до Донецьку – за 5,5 годин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ