Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дорожній лист вилучать з переліку документів на перевезення вантажу

Держпідприємництво розглянуло надісланий Міністерством інфраструктури України на погодження проект наказу, яким вносяться зміни до чинних Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом, повідомила прес-служба Держпідприємництва України.

Проект, зокрема, передбачає вилучити визначення «дорожній лист» і залишити єдиним основним документом на автомобільне перевезення вантажів товарно-транспортну накладну (ТТН).

Внесення згаданих змін пов’язане з необхідністю приведення діючих Правил у відповідність до норм Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про дорожній рух» і «Про міліцію», у тексті яких дорожній лист, як документ, необхідний для контролю, вже виключений.

Проектом передбачається, що перевезення продукції хімічної промисловості та медикаментів, що належать до небезпечних вантажів, здійснюється згідно з чинними Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.

Проте, якщо такі перевезення не врегульовані згаданими Правилами, то вони здійснюються відповідно до Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів та Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський підтримав проект наказу «Про затвердження Змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні».

Довідка.

Український транспортний союз висловив підтримку щодо передбаченого проектом наказу механізму державного регулювання, а також  проект погоджено Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ