Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Досі 5 осіб не одужало після отруєння в трапезній УКУ

Станом на 06:00 5 листопада у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції перебувають на лікуванні 5 осіб, з них 1(одна) дитина, які 27 - 28 жовтня поточного року харчувались в кафе “Трапезна” Українського Католицького Університету (м. Львів, вул. Козельницька, 2).

За добу 4 листопада нових захворілих не поступало.

Стан всіх пацієнтів – з покращенням, близько до задовільного. Потерпілим в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Протиепідемічні заходи тривають.

Додамо, що, як було встановлено лабораторним способом, причиною отруєння стала бактерія сальманела, страва, яка викликала отруєння, - налисники з курячим м'ясом.    

Нагадаємо, що 27 жовтня в інфекційну лікарню Львова було госпіталізовано 11 людей з харчовим отруєнням, з них 3 - студенти Українського католицького університету, кухар їдальні та 7 відвідувачів цього навчального закладу.

Керівництво закладу очікує на результати аналізів епідеміологів. Вони допоможуть з’ясувати справжню причину отруєння постраждалих. Ці дослідження будуть готові лише у вівторок, повідомив Мирослав Сеник.

В їдальні Українського католицького університету щодня харчується від 700 до 1000 відвідувачів. 

Саме цю трапезну УКУ обслуговує «Холдинг емоцій!FEST». Ця організація надає свої послуги з харчування студентів навчального закладу уже три роки. 

Нагадаємо, що торік в одному із закладів громадського харчування «Холдингу емоцій!FEST» уже траплявся інцидент з масовим отруєнням відвідувачів. Тоді постраждали близько 60 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ