Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дослідження: у Росії РПЦ стала основним отримувачем президентських грантів

Російська православна церква і євразійські організації стали основними одержувачами президентських грантів для неурядових організацій у Росії, йдеться у доповіді Центру економічних і політичних реформ.

За даними організації, від 2013 року на православні проекти, які, як відзначають експерти, підтримують російську державну риторику, було виділено понад 256 мільйонів рублів (близько 3,5 мільйона доларів).

Крім того, гранти часто отримують і організації, які пропагують ідеологію євразійства, такі як «Євразійський союз молоді», Інститут євразійських досліджень, фонд «Розвитку євразійського співробітництва». За три роки їм виділили гранти на суму понад 90 мільйонів рублів (1,3 мільйона доларів), йдеться в дослідженні.

Істотну підтримку від грантооператорів отримують і проекти громадських організацій, створених за підтримки перших осіб держави, заявляють експерти. Так «Асоціація правників Росії», опікунську раду якої очолює прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, за останні два роки отримала 19 грантів на загальну суму понад 35 мільйонів рублів (близько півмільйона доларів).

Раніше повідомлялося, що байк-клуб «Нічні вовки» отримав президентський грант у 9 мільйонів рублів (близько 126 тисяч доларів) на організацію дитячих новорічних ялинок. У 2013 році президент Росії нагородив орденом Пошани лідера байкерів Олександра Залдостанова, який брав активну участь у створенні руху «Антимайдан».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ