Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дострокові вибори нераціональні, але ЦВК час оновити – президент

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів найближчим часом запропонувати кандидатури нових членів Центральної виборчої комісії. Про це він сказав під час щорічного звернення у Верховній Раді, повторивши позицію про недоречність дострокових виборів.

"Очевидно, що внесення кардинальних змін до Конституції вже майже у виборчому циклі навряд чи буде позитивно сприйнято суспільством. Наближення планових голосувань за президента та Верховну Раду робить ще більш нераціональною ідею дочасних виборів", – заявив президент.

"Моя позиція незмінна: це має відбутися у визначений Конституцією термін. Це необхідно абсолютно для того, щоб забезпечити вільну, прозору, конкурентну та чесну кампанію. А я налаштований саме так. До неї треба готуватися вже сьогодні", – сказав Порошенко.

"Прошу, шановні депутати, протягом найближчих тижнів, може, навіть днів завершити консультації і подати мені пропозиції щодо кандидатур нових членів Центральної виборчої комісії", – звернувся він до парламентарів.

Як відомо, президента й Верховну Раду неодноразово закликали забезпечити ротацію членів ЦВК, адже саботаж у цьому питанні дискредитує інститут виборів в Україні.

Влітку 2016 року Порошенко пропонував парламенту звільнити від обов'язків 12 із 15 членів ЦВК і одночасно призначити 11 нових членів комісії.

Із лютого 2017 року вже 13 членів ЦВК мають передати свої повноваження новим членам.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ