Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Доступ до сайту «Укрзалізниці» тимчасово відсутній

Доступ до сайту «Укрзалізниці» тимчасово відсутній. За адресою сайту вказано, що доступ до нього відключений «через роботи з конфігурацією локальної мережі».

У службі обслуговання на питання Радіо Свобода про те, чи не здійснюється на сайт кібератака, відповіли негативно і додали, що на сайті проводяться технічні роботи.

Останнім часом повідомлялося про атаки на сайти українських державних установ, зокрема Держказначейства, Пенсійного фонду, Мінфіну і Міноборони.

В апараті Служби безпеки України повідомляли, що програмний засіб, використаний в атаці 6 грудня на сайт Державного казначейства і Міністерства фінансів, – той самий, що й під час торішнього інциденту, через який сотні тисячі будинків на Івано-Франківщині залишалися без світла і в застосуванні якого звинуватили Росію.

14 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що близько тижня тому почалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси державних органів, об’єктів критичної інфраструктури й установ недержавного сектора. «Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розташованого в Росії», – сказав секретар РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ