Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

"Доступні ліки": на Львівщині виписали понад 600 тис. рецептів

З початку дії програми «Доступні ліки» у Львівській області добровільно долучились 756 аптек. Відтак, виписали 664 880 тис. рецептів. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На реалізацію Урядової програми передбачені кошти з урахуванням змін у розмірі 45 513,6 тис. грн.

Станом на 1 грудня 2017 року медичним установам області на відшкодування вартості лікарських засобів скерували 40800,7 тис. грн.

Нагадаємо, Урядова програма «Доступні ліки» – це одна із частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася протягом 26 років.

Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Враховуючи розширення фінансування у наступному році, Міністерство охорони здоров’я планує додати до урядової програми “Доступні ліки” ще 3 напрямки: захворювання кишково-шлункового тракту, здоров’я матері і дитини, депресивні стани. Також у проекті постанови передбачено додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – “Лозартан” і “Глібенкламід”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ