Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Довідка щодо поставок вакцин міжнародними організаціями

Як повідомили в прес-службі МОЗ України, на сьогодні міжнародними організаціями поставлено 91% від загальної кількості імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення. Із них розвезено в регіони 80%.

12 жовтня в Україну було завезено 1 500 480 доз вакцини АДП-М – (анатоксин або вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена). Зараз готуються документи на розподіл цієї вакцини по регіонам. Таким чином на сьогодні ЮНІСЕФ поставлено 5 120 160 доз цієї вакцини.

24 жовтня було розвезено 1 377 000 флаконів вакцини проти поліомієліту, бівалентної. Таким чином, вся запланована кількість, а саме 2 550 000 флаконів, на сьогодні вже повністю розвезена в регіони.

29 вересня надійшла також вакцина для профілактики гепатиту В у кількості 450 тис. флаконів. На 24 жовтня, як і було заплановано, поставлена кількість була повністю розвезена по регіонах. До кінця листопада очікуються останні 531 920 флаконів. Загалом ЮНІСЕФ поставить в Україну заплановані 1 781 4.

Наприкінці грудня очікуються поставки ще 991 085 доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи від ЮНІСЕФ.

На сьогодні спеціалізована міжнародна організація ПРООН знайшла для України можливість поставити дефіцитну на ринку п’ятивалентну вакцину для профілактики дифтерії, правця, кашлюку (ацелюлярний компонент), поліомієліту та захворювань, спричинених Haemophilus типу b у кількості 74 000 доз. Вакцину планується завезти в Україну до 15 грудня.

МОЗ також планує додаткову закупівлю вакцин через ЮНІСЕФ, яка проводиться з використанням наявного балансу економії у розмірі 3 190 258 дол. США. Терміни поставок узгоджуються з ЮНІСЕФ.

Переглянути таблицю зі станом поставок інших ліків, закуплених через міжнародні організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ