Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Шахта "Лісова" має намір вийти із ДП "Львіввугілля": шахтарі б'ють на сполох

Шахта "Лісова" має намір вийти із складу державного підприємства "Львіввугілля". Гірники інших шахт б'ють на сполох, адже це може призвести до руйнування цілісної системи шахт.

Гал-інфо дізналось подробиці цієї справи.

У середині березня на шахті "Лісова" відбулось засідання трудового колективу,  на якому було вирішено, що шахта вийде зі складу ДП "Львіввугілля", однак у протоколі не було зазначено саме цього питання.  За правилами, у разі виходу копальні із держпідприємства, голосувати мають усі працівники підприємства (станом на сьогодні це 7 шахт, але із них тільки 6 робочих), і це близько 8,5 тис. людей.

Члени червоноградського осередку НПГУ подали до суду щодо цього питання.

Більшість гірників, які не є працівниками шахти "Лісова", не підтримують ідеї відгалуження цієї шахти від цілісного майнового коплексу підприємства.

Також вони кажуть, про ймовірність того, що шахту "Лісову" мають намір приватизувати.

Днями  на своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України, написав про те, що Червоноградська міська рада на сесії прийняла рішення звернутися до очільників держави та до профспілок щодо ситуації, яка склалася навколо шахти "Лісова".

FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
FB Михайло Волинець
1/4

Також у дописі зазначено, що трудовий колектив держпідприємтва перебуває у вкрай напруженому стані, що може призвести до акцій протесту.

"Про можливий вихід ніхто не погоджував ні на рівні Регіонального об"єднання НПГУ м.Червоноград , ні з Незалежною профспілкою гірників України.  Стало зрозуміло, що Міністр енергетики та вугільної промисловості України просував це Постановою Кабміну в інтересах бізнесу наближеного до самого любимого", - зазначено у дописі (стилістику збережено).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ