Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДП “Антонов” планує випустити 70 літаків за 5 років

Маркетинговий план ДП “Антонов”, яке входить до складу Держконцерну “Укроборонпром”, передбачає випуск щонайменше 70 літаків протягом найближчих 5 років. Про це повідомила прес-служба “Укроборонпрому”

Маркетинговий план ДП “Антонов”, яке входить до складу Держконцерну “Укроборонпром”, передбачає випуск щонайменше 70 літаків протягом найближчих 5 років.

Для ДП “Антонова” був створений чіткий маркетинговий план, який базується на оцінці спеціалістів, прогнозах незалежних експертів та провідних компаній. Він враховує перспективні ринки та потенціал кожної номенклатури товарів на цих ринках. Також він спирається на весь масив нинішніх домовленостей з партнерами.

Наприклад, згідно з маркетинговим планом, ємність світового ринку середніх транспортних літаків оцінюється у 900 літаків у найближчі 15 років. Тому ДП “Антонов” планує поставити протягом 5 років 20 літаків АН-178 замовникам із країн СНД, Азії і Африки, а також Туреччині. Також ДП “Антонов” має плани повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Кабінет міністрів України передав “Антонов” до складу ДК “Укроборонпром”.

Увійшовши до складу ДК “Укроборонпром”, ДП “Антонов” першочергово виконав завдання імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки. Зокрема, у 2015 році у виробництва літака АН-178 частка комплектуючих з Росії становила 41%, а вже у 2016 році підприємство повністю відмовилося від комплектуючих цієї країни, перейшовши на вузли і агрегати інших постачальників.

ДК “Укроборонпром” дякує колективу ДП “Антонов” за досягнуті успіхи, які дозволили виконати це та інші надскладні завдання з посилення авіабудівної галузі України. Така віддана праця багатотисячного колективу “Антонова” є головною основою ефективної роботи підприємства. Саме тому ДП “Антонов” став фундаментом створеного “Укроборонпромом” літакобудівного кластера – “Української авіабудівної корпорації”. Цей кластер є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни в рамках затвердженої стратегії Концерну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ