Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДП «Антонов» за два роки у складі ДК «Укроборонпром» збільшив прибуток у 4 рази

ДП «Антонов» за два роки у складі ДК «Укроборонпром» збільшив прибуток у 4 рази. Про це свідчать результати фінансової звітності компанії. Повідомили в прес-службі "Укроборонпрому".

Прибуток «Антонова» стабільно зростає вже другий рік поспіль. У 2014 році він складав 39,3 млн грн, у 2015 році – 42,7 млн грн, а у 2016 році зріс до 178,1 млн грн. 

У складі «Укроборонпрому» «Антонов» лише за півтора року створив Ан-132D – перший український літак без російських комплектуючих. До  його виробництва долучилися потужні міжнародні компанії: Pratt&Whitney (Канада), Honeywell (США), Dowty Propellers (Велика Британія), Liebherr−Aerospace Toulouse SAS (Франція). Нещодавно новітній літак успішно здійснив перший політ. 

Восени 2016 року «Антонов» презентував безпілотний авіаційний комплекс «Горлиця». Це перший український ударний безпілотник із високоточними засобами ураження. 

Авіагігант значно розширив коло іноземних партнерів та підписав низку важливих угод із Саудівською Аравією, Канадою, США, Великою Британією та іншими західними країнами.

«ДП «Антонов» – вітчизняний авіагігант, відомий у всьому світі. Це серце авіабудівної галузі України, яке б’ється ритмічно і без збоїв. У «Антонова» є всі можливості стати чи не монополістом на світовому ринку вантажної авіаційної техніки. Разом ми день за днем наближаємо цю мету, впроваджуючи глобальну кооперацію за зразком лідерів галузі – Boeing і Airbus. Ми швидко вносимо зміни у нашу конструкторську документацію, щоб на ринок виходила нова сучасна продукція, яка відповідає світовим стандартам», – зазначив Генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

Увійшовши до складу «Укроборонпрому», «Антонов» виконав програму імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки і отримав держзамовлення від Міністерства оборони України. 

«Антонов» став фундаментом створеного «Укроборонпромом» літакобудівного кластера – «Української авіабудівної корпорації». У ньому консолідовані всі авіабудівні потужності країни. Цей кластер є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни в рамках затвердженої стратегії Концерну.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Кабінет міністрів України передав «Антонов» до складу ДК «Укроборонпром».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ