Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дрогобич залишився без сміттєзвалища

Сьогодні із сьомої години ранку депутати Броницької сільської ради та мешканці села, згідно із рішенням сесії Броницької сільради про заборону з 17 листопада вивозити сміття на сміттєзвалище у с. Брониця з Дрогобича, перекрили до нього доступ. Про це «Гал-info» повідомив сільський голова Брониці Михайло Яцикович.
За його словами, доступ до сміттєзвалища буде перекритий доти, поки Дрогобицька міська рада не прийме конкретні рішення. Зокрема, місто Дрогобич не платить орендної плати за весь час користування сміттєзвалищем, а це 1,1 га землі, не прийнятий проект санації смітєзвалища, не  розпочаті роботи з облаштування сміттєзвалища з подальшою його рекультивацією, а також ніхто не передбачає кошти на соціально- культурний розвиток села.
Михайло Яцикович додає, що на нараді, яка відбулася сьогодні, 17 листопада, за участю міського голови Дрогобича Михайла Гука, власника австрійської компанії з утилізації сміття Крістіана Чернера у зв’язку з неналежною експлуатацією Дрогобицького сміттєзвалища на території Броницької сільської ради ніякого рішення прийнято не було, тому в неділю, 19 листопада, на позачергову сесію Броницької  сільської ради приїде міський голова Дрогобича, щоб врегулювати питання, пов’язане зі сміттєзвалищем.
           Нагадаємо, з 1 вересня закінчився термін функціонування полігону твердих побутових відходів у с. Брониця, який обслуговує місто Дрогобич.
           У Дрогобичі, включно зі Стебником, проживає 100 тисяч мешканців.    
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ