Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Другий підозрюваний у розтраті «Кіотських коштів» затриманий у зоні АТО

​У середу, 1 червня, у м.Старобільськ Луганської області детективи НАБУ затримали другого підозрюваного у замаху на розтрату 480 мільйонів гривень, отриманих Україною згідно Кіотського протоколу. Про це повідомили в прес-центрі НАБУ.

У ході досудового розслідування встановлено, що затриманий за попередньою змовою з секретарем ДП «Українські екологічні інвестиції», якого було взято під варту 18 травня, створив під чужим іменем підконтрольну групу фіктивних підприємств, оформлених на підставних осіб. Таким чином він намагався створити уявну конкуренцію з метою забезпечення перемоги фіктивних суб’єктів господарської діяльності при проведенні державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на загальну суму понад 480 мільйонів гривень. 

Коли справа набула розголосу, затриманий, який тимчасово мешкав у м.Києві, виїхав до Луганської області за місцем проживання його батьків, обірвав контакти зі співвиконавцями, змінив телефони та вжив інших заходів, спрямованих на уникнення кримінальної відповідальності. В результаті розшукових заходів  його місце перебування було встановлено. Під час обшуку квартири виявлено речові докази, які, у сукупності з раніше здобутими, вказують на причетність затриманого до вчинення злочину. 

За клопотанням детективів, погодженим із заступником Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 3,625 млн. грн.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ