Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Другий тур у Порошенка виграють і Тимошенко, і Садовий

Якби вибори Президента України відбулися б наступної неділі, то за Юлію Тимошенко готові проголосувати 15,2% з тих, хто має намір взяти участь у виборах та визначився з вподобаннями. За П.Порошенка проголосували б 11,6%, за О.Ляшка і Ю.Бойка – по 8,5%, В.Рабіновича – 7,8%, А.Гриценка – 7,2%, А.Садового – 6,6%, О.Тягнибока – 3,9%, С.Вакарчука – 3,8%, Д.Яроша – 2,5%, В.Гройсмана – 2,4%. Рейтинг інших кандидатів менше як 2%. Про це свідчать дані соціологічного дослідження СГ "Рейтинг", яке було проведено 19-25 травня.

Моделювання другого туру виборів Президента України дало наступні результати: у парі П.Порошенко та Ю.Тимошенко 24% підтримують діючого Главу держави, 32% - лідера ВО «Батьківщина», 30% - не братимуть участь за таких умов, 14% - не визначилися. 

За ситуації виходу у другий тур П.Порошенка та О.Ляшка, 27% підтримали б чинного Президента, 23% - лідера Радикальної партії. При цьому 17% не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах.

За умови виходу в другий тур П.Порошенка та Ю.Бойка за Главу держави віддали б свої голоси 28% опитаних, за лідера Опозиційного блоку – 26%. 17% не визначилися із своїм вибором, 29% не виявили бажання голосувати в такому випадку.

У парі Ю.Тимошенко та А.Садовий лідера Батьківщини підтримали б 31%, лідера Самопомочі – 23%. Третина не прийшли б на вибори, 14% - не визначилися.

У випадку виходу у другий тур Ю.Тимошенко та О.Ляшка 33% проголосували б за лідера Батьківщини, 21% – за лідера Радикальної партії. Третина не прийшли б на вибори, 13% – не визначилися. 

У парі Ю.Тимошенко – Ю.Бойко 36% опитаних віддали б свої голоси за Ю.Тимошенко, за Ю.Бойка – 28%. 22% не брали б участі у голосуванні, 14% не визначилися. 

За ситуації виходу у другий тур А.Садового та П.Порошенка, 23% підтримали б чинного Президента, 26% - лідера Самопомочі. При цьому 18% не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах.

У парі В.Рабінович – П.Порошенко 28% опитаних віддали б свої голоси за чинного Президента, за В.Рабіновича – 24%. Третина не брали б участі у голосуванні, 16% не визначилися. 

У випадку виходу у другий тур В.Рабіновича і Ю.Тимошенко 33% проголосували б за лідера Батьківщини, 23% – за лідера партії «За життя», 30% не прийшли б на вибори, 14% – не визначилися.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше  як 2,2%.

Терміни проведення: 19-25 травня 2017 р.

Фото - zz.te.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ