Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДТП у Харкові: в організмі Зайцевої знайшли кодеїн

В організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої, яку звинувачують у скоєнні смертельного ДТП у Харкові з шістьма загиблими, виявили речовини, що містять кодеїн. Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж, - 112.ua.

"Щодо учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хімічно-токсикологічні експертизи. Згідно з висновками досліджень, в організмі водія автомобіля Lexus виявлені речовини, які містять кодеїн. Зараз на стадії завершення перебувають 14 цитологічних експертиз за біологічними і цитологічним речовин, вилучених з автомобілів", - сказав Чиж.

За його словами, призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам ХНДІСЕ ім. Бокаріуса. Експерти планують закінчити їх до 10 грудня цього року.

Зазначимо, що при застосуванні високих доз кодеїн, подібно до інших опіатів, може викликати ейфорію. Нерідко при прийомі великої кількості таблеток деяких ліків, що містять кодеїн можливо серйозне отруєння. При регулярному застосуванні кодеїну спостерігається явище звикання (подібне звиканню до героїну і інших препаратів групи опіоїдів). При перевищенні терапевтичної дози (0,1 г і вище) викликає збудження, нудоту, іноді почуття "важкої голови", але, на відміну від морфіну та опіуму надає набагато менший снодійний ефект.

Зазначимо, що резонансна ДТП у Харкові сталася ввечері 18 жовтня. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером.

За підсумками того, що сталося, Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі - учасники ДТП.

У ході судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. У свою чергу захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Версія захисту Зайцевої – у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Дронова це звинувачення спростовує, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати Дронова потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян). За цією самою статтею звинувачують і Олену Зайцеву.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ