Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДТП з Димінським: призначено повторну експертизу

Печерський райсуд Києва призначив повторну експертизу біологічних матеріалів у справі про ДТП за участю автомобіля президента футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського, унаслідок чого загинула жінка, - Кореспондент.

Про повторну експертизу клопотали адвокати підозрюваного в цій справі охоронця Димінського Андрія Борща. Вони пояснили її тим, що керівники Міністерства внутрішніх справ публічно оголосили результати біологічної експертизи, за якими за кермом автомобіля був не Борщ, а Димінський.

У той же час слідство не надало захисту відповідних документальних підтверджень. Суд підтримав клопотання захисту.

"Є ймовірність, що залучені органом досудового розслідування експерти є упередженими: висновки експертів з Державного науково-дослідного експертного центру, підпорядкованих МВС України, були надані після озвучення їх результатів керівними посадовими особами МВС України", - вирішив суддя. 

У зв'язку з цим суддя призначив комісійну судову молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої доручене експертам комунальної установи "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи". 

Експертиза має виявити, кому належать біологічні зразки, виявлені на кермі автомобіля Mercedes-Benz S65, і чи можливе штучне нанесення їх на поверхню автомобіля і в його салоні.

Результати експертизи слідство зобов'язане надати стороні захисту. Постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів - Краковець Mercedes Димінського врізався в Opel 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Наталя Трила загинула на місці.

Винуватцем аварії назвав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем в авто охорони бізнесмена.

При цьому брат загиблої стверджує, що саме Димінський був за кермом Mercedes у момент аварії, а Борщ просто взяв провину на себе.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ