Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дубілет подав позов до Приватбанку про захист ділової репутації

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет подав позов до банку про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомило видання Лівий берег.

Відповідний позов зареєстровано Печерським районним судом Києва 19 вересня.

Позивачем у зазначеній справі є Олександр Дубілет, відповідачами - Приватбанк і ТОВ "Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна". Третьою особою виступає ще один колишній голова правління Приватбанку Олександр Шлапак.

Переліку претензій позивача до відповідачів в ухвалі суду не вказано.

Суд відкрив провадження в цій справі і призначив засідання на 30 жовтня.

4 липня в прес-центрі "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція тоді ще голови Приватбанку Шлапака. Під час неї Шлапак заявив, що під виданими фіктивними кредитами Приватбанку стоять підписи всього колишнього правління, починаючи з підпису Дубілета і всіх його колег у правлінні.

Нагадаємо, Олександр Дубілет був головою правління Приватбанку до його націоналізації.

Пізніше головою банку було призначено Олександра Шлапака. В липні він подав у відставку.

Раніше Шлапак заявляв, що Генпрокуратура порушила кримінальні справи за ст. 218 і 220 у зв'язку з доведенням Приватбанку до неплатоспроможності. Він уточнив, що йдеться про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку, більш ніж половина яких мали ставку 12-12,5% річних із прив'язкою до курсу долара і реальні застави. За твердженням Шлапака, ставка за новими кредитами становила 10,5% річних.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ