Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дуда про Волинську трагедію: Певні речі треба визнати

«Нам потрібна історична правда, бо тільки на ній можна будувати добрі взаємовідносини», - сказав президент Польщі Анджей Дуда, який сьогодні, 11 липня, поклав квіти до пам’ятника Жертвам Волинського злочину у варшавському районі Жолібож.

Вшановуючи пам’ять жертв, президент наголосив, що треба робити все, аби «озвучувати правду, показувати її з обох сторін». «Можливо, для багатьох буде складно це визнати, але правду треба показувати для того, аби можна було будувати добрі взаємини, навіть якщо це важко. Це завдання як для однієї, так і для другої сторони», - сказав Анджей Дуда в Polsat News.

Він додав, що на тему Волинського злочину говорив з президентом України Петром Порошенком. Як зазначив він, «певні речі треба визнати, з іншого боку від інших речей доведеться відмовитися».

«Маю надію, що будуть внесені зміни до прийнятих якийсь час тому законодавчих ініціатив в Україні, бо це важливо з огляду на встановлення історичної правди», - сказав він.

«Якщо ми так діятимемо, то є шанс, що цю правду можна буде показати, а з часом, маю надію, цю правду також сприймуть», - зазначив президент.

На запитання про те, як він оцінив жест президент України, який кілька днів тому вшанував жертв Волинського злочину (поклав вінок та запалив свічку біля пам’ятника Жертвам Волинського злочину), президент Польщі сказав, що «сприйняв його як важливий жест, як жест миру». «Я сприйняв його також як жест дружби і думаю, що цей жест мають оцінити усі», - додав Дуда.

«Навіть ті, хто має великий сум у серці у зв’язку з цим трагічним і складним історичним питанням. Маю надію, що цей жест (президента України – ред.) оцінять і ми зможемо на основі цього будувати наші взаємини», - додав він.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ