Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Дуда вирішив, що він – відділ кадрів України

Анджей Дуда взявся повчати Петра Порошенка кадровій політиці в Україні. Іноземний інтриган Марек Запур із польського консульства в Луцьку вчинив злочин, який підпадає під статтю 110 ККУ. НАТО чекає на подання від Києва стосовно ПДЧ. Зарплати в Україні почали виводити з «тіні». Відтепер оренда землі буде прозорою і контрольованою. У парламенті подали законопроект про банкрутство. Президент України справно платить податки, а міський голова Києва вирішив витурити зі столиці перевізників-хамів.

Президент Польщі взявся до політичної дифамації

Анджей Дуда скинув маскарад добропорядного добродія і показав свою справжню сутність – задекларував, що має намір втручатись у внутрішні справи України. Дуда звернувся до президента Порошенка з розпоряджанням звільнити із керівних посад тих державних службовців, які не поділяють шовіністичні погляди Варшави на історичне українсько-польське минуле. У Варшаві вирішили, що вони вже більше не адвокати України в ЄС, а кредитори. Хоча бути адвокатами України поляків ніхто не уповноважував, оскільки Україна – не міжнародний злочинець. А кредиторам від історії Київ вкаже оптимальний і далекий путь.

Характерна ознака. Для шовіністично-претензійних заяв Дуда використав католицькі ЗМІ, що тільки підтверджує давно відому інформацію: Варшава, як і Москва, нехтує християнською програмою Нагірної проповіді,  а структуру Христової Церкви використовує для просування своїх націонал-егоїстичних геополітичних інтересів.

Тим часом на Москві Путін радісно потирає руки: варшавські «корисні ідіоти» взяли на себе обов’язки кремлівських асенізаторів, адже мають для цього вроджений талант, відповідні навички і бажання копирсатись у всілякому непотребі.

Марек Запур буде нон ґрата?

Варшава почала реалізовувати системну антиукраїнську кампанію польських пісунів (шовіністичної партії PiS). Не тільки у Львові політикан Ващиковський здійснив провокації, а й також у Луцьку віце-консул Марек Запур заявив 6 листопада, що у період 1917-1920 років не було Української держави (ні ЗУНР, ні УНР), Львів – це польське місто, а Крим і Донбас Україна незаконно окупувала.

«Української держави у 1918 не існувало, Львів – то є польське місто» – заява віце-консула Марека Запура

Що іще повинен утнути цей провокатор, щоби МЗС України вказало йому на двері?

А ще незрозуміло, як луцький консул Вєслав Мазур, який зазнав усіх принад «руского міра» в Криму аж до спроби його викрадення, може вживатись під одним дахом із антиєвропейським елементом Мареком Запуром?

Україну чекають у НАТО

У 2020 році, коли Україна в результаті проведених реформ в оборонній сфері досягне стандартів НАТО, Київ може подати клопотання про отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі, – повідомив Вадим Пристайко, керівник  місії України при НАТО. Він також зазначив, що Україна вже тривалий час виконує національні програми співробітництва з НАТО, які відповідають очікуванням союзників у рамках ПДЧ і щорічно адаптує цю програму.

Зарплати почали виходити із «тіні»

Надходження від єдиного соціального внеску (ЄСВ) за січень-жовтень 2017 року досягли 145 млрд грн, відновившись до рівня 2015 року. За 10 місяців поточного року бізнес сплатив 145 млрд грн єдиного соціального внеску – суму, аналогічну перерахуванням ЄСВ у січні-жовтні 2015 року. Важливу роль у збільшенні надходжень від зіграло підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн.

Оренда землі буде прозорою

Міністерство юстиції запровадило механізм автоматичного обміну даними між реєстром майнових прав і Держгеокадастром, а це унеможливить реєстрацію подвійних договорів оренди землі. Автоматичний обмін даними між реєстрами звузить можливість для рейдерських захоплень, адже саме подвійні договори оренди рейдери часто використовують як підставу для нападів на фермерські господарства.

Корпорація «Рошен» потужний платник податків

За підсумками січня-жовтня 2017 року корпорація «Рошен» сплатила до бюджету України 1,213 млрд грн податків. Зі зазначеної суми надходження від податку на прибуток становили 296,6 млн грн, військовий збір – 10,5 млн грн, ПДВ – 634,1 млн грн, ЄСВ – 135 млн грн. До місцевих бюджетів сплачено 136,6 млн грн, з яких надходження від ПДФО становили 126,4 млн грн, а податок на землю та інші графи – 10,2 млн грн.  Орієнтовно 90% податків сплачено до держбюджету, а решта до бюджетів тих країн, де є представництва компанії «Рошен».

Підстави для банкрутства

Відтепер фізична особа може оголосити себе банкрутом, якщо її заборгованість перед іншою фізичною особою або перед фінансовою установою перевищить 100 мінімальних зарплат, а прострочення стосовно виплати боргу повинно становити щонайменша два місяці. Так передбачено в новому законопроекті, який депутати парламенту внесли до порядку денного під час сесії. У законопроекті сказано, якщо борг фізичної особи перевищує 300 мінімальних зарплати (майже 1000000 гривень), то вона зобов’язана звернутись до суду, інакше в реструктуризації боргу їй можуть і відмовити.

Кличко став на прю з перевізниками

КМДА закупить у Польщі трамваї PESA п’ятого покоління з метою повністю замінити склад лінії швидкісного трамвая новим транспортом і створити альтернативу власникам маршрутних таксі, які не дбають про покращення своїх послуг. Трамваї, які планує закупити КМДА, матимуть 100% низьку підлогу, будуть оснащені кондиціонерами та Wi-Fi. Одна з переваг такого транспорту – його тихохідність і комфорт перевезення пасажирів.

Віталій Кличко хотів підтримати національного виробника і придбати трамваї українського виробництва, проте Львівський трамвайний завод не справляється з виробництвом необхідних обсягів. Отож Кличко має намір організувати у Києві власне підприємство, аби незабаром столицею курсуватимуть трамваї, на яких буде написано «Зроблено в Україні», «Зроблено в Києві».

КМДА отримує сотні скарг від пасажирів маршрутних таксі, які нарікають на укорінене хамство водіїв та дикі умови перевезення киян і гостей столиці за їхні ж гроші. Віталій Кличко наголосив: «Ми не будемо воювати з маршрутками – ми їх просто витиснемо з ринку перевезень доступним, комфортним і сучасним комунальним транспортом».

Лавров: «Дебіли, .ля...»

За два роки з моменту підписання путінського указу «Про окремі спеціальні економічні заходи», на РФ знищили понад 18 тисяч тонн імпортних продуктів. Про це радісно відзвітувала прес-служба Россільгоспнагляду. За даними московського Мінекономрозвитку, після запровадження західних санкцій і руских заходів у відповідь, ціни на продукти на РФ зросли на понад третину. Опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки з’ясували, 70% респондентів підтримують тенденцію нищення продуктів харчування.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ