Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Духовенство усіх конфесій Львова помолилось за місто і його мешканців

Щорічно під час відзначення Дня міста у Львові духівники та миряни усіх конфесій збираються на спільну молитву, щоб просити в Бога ласк для розвитку і процвітання Львова, доброго життя усіх мешканців та єдності і миру в нашій країні. Екуменічна молитва цьогоріч вперше відбулась біля фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи. До молитви традиційно долучився і міський голова Львова Андрій Садовий. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Успіхом нашого Львова є те, що ми вміємо єдиним серцем, єдиними устами благословляти Господа Бога. І в ці травневі дні, коли вшановуємо пам’ять святого великомученика-чудотворця і переможця Юрія, покровителя нашого міста, сьогодні збираємося у стіп нашої Матері, Преблагословенної Богородиці, яка постійно опікується і дбає, покриваючи своїм омофором наше місто, всіх його мешканців, і дає нам сили й наснаги гідно і достойно прожити ще один рік, яке розпочало наше місто. Насправді часи не є легкими, але й не було легко жити нашим попередникам, які пережили досвід війни, досвід голодоморів. Кожне покоління носить на собі тягар людського болю. І сьогодні ми всі збираємося довкола нашої Матері з тягарем болю нашого життя, пам’ятаючи у своїх серцях усіх наших військовослужбовців, добровольців, волонтерів, всіх людей доброї волі і всіх тих, хто віддав і віддає своє життя за нашу країну. Ми пишаємося нашими львів’янами, які гордо стоять на сторожі наших кордонів, і ми вболіваємо з тими сім’ями, які відправляють в останню путь наших з вами Героїв. І тому гідно й достойно, що ми всі сьогодні з вами єдиним серцем, єдиними устами, хоч всі ми є різні, але об’єднані в ім’я Господа Бога, творимо цю спільну молитву за наше місто, за його мешканців, і за те, щоб Господь Бог поблагословив нашу державу миром і добробутом. Нехай небеса будуть чистими, а цей благословенний дощ омиє всі нечистоти і дасть нам чистим серцем занести цю молитву до Бога», - зазначив перед молитвою о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

Цьогоріч традиційна екуменічна молитва до Дня міста вперше відбулася біля фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи, зібравши християн усіх конфесій нашого міста на спільну молитву за Боже благословення для Львова і України. 

 «Хочу подякувати отцям за Боже слово, науку, молитву. Хочу подякувати усім, хто не побоявся дощу і прийшов сьогодні. Ми у житті багато хочемо зробити. Комусь виходить менше, комусь більше. Ми деколи роздумуємо, чому так є. Я хочу дати одну маленьку відповідь. Я переконаний, якщо ми, роблячи будь-яку справу, беремо в союзники Господа Бога, просимо його про початок благословення для нашої роботи, просимо про благословення під час нашої роботи, завжди буде успіх. Деколи будуть труднощі, складна дорога, але завжди буде успіх. Бог любить нас такими, якими ми є. Він прощає нам, якщо ми смиренні і у покорі. Ніщо у житті ми не зможемо зробити без ласки Господа Бога. Львів має багато покровителів, зокрема,  св Юрія. Ми завжди будемо перемагати», - зазначив після молитви міський голова Львова Андрій Садовий.

 «Дякую всім вам, які сьогодні зібралися тут з нами, щоби піднести цю молитву за спокій у наших серцях, у нашому місті, у нашій державі до Господа. Дякую усім, хто є волонтерами, бо кожен з вас віддав якусь лепту свого життя для допомоги військовослужбовцям, і я прощу в Бога разом  з вами, разом з нашими священиками про те, щоби ми вже не бачили сліз на очах тих матерів, дітей яких привозять у трунах, щоб ми не бачили розпачі жінок, чоловіки яких приїжджають каліками з війни, а щоб ми раділи перемогою над ворогом, і нехай Господь завжди дає нам на це сил», - зазначив секретар львівської єпархії УАПЦ о. Олег Древняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ