Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Ігор Галушка через два місяці після поранення - жага до життя

Пораненого у Мар’їнці «Янгола Інститутської» Ігоря Галушку учора, 15 червня, виписали із Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові. Про своє самопочуття Ігор Галушка розповів в телефонній розмові із журналістом Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/3

Минуло два місяці відтоді, як увесь Львів схвилювала звістка про тяжке поранення бійця «Азову», 21-річного львів’янина Ігоря Галушки.

Зокрема, 10 квітня сержант, командир підрозділу Ігор Галушка (позивний «Тесак») зазнав важкого поранення голови від кулі ворожого снайпера. Сталося так, що під час обстрілу Мар’їнки, Ігор кинувся на допомогу пораненому побратиму: 28-річний Данило Рибальченко (позивний «Риба») дістав важке кульове поранення.

Лікарі борються за життя одного з «Янголів Інститутської», якого поранили в АТО

Ігор не побоявся обстрілу, він хотів допомоги товаришеві. Ігор зумів витягнути Данила з поля бою і протягнув десь тридцять метрів, але у нього також поцілили. Ворожа куля пройшла наскрізь, а у мозок потрапили часточки кісток черепа та уламки шолому. Поранення спричинило моторні порушення мови, а також частковий параліч правої половини тіла.

За життя Ігоря боролися найкращі лікарі Дніпропетровської обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова. Йому провели складну дванадцятигодинну операцію на мозку.

Нагадаємо, що раніше Сергій Риженко, головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова повідомив, що Ігор Галушка «отримав смертельне поранення в голову, рятуючи товариша, і дивом вижив».

1/3

Сергій Риженко тоді написав, що якщо обидва бійці, які отримали такі важкі поранення голови, виживуть, то він знову повірить у диво.

У зв’язку із складністю поранення, лікарі не поспішали давати втішні прогнози.

Незважаючи на важкий стан, Ігор успішно переніс першу операцію і вже наступного дня отямився. Через кілька днів він сказав своє перше після поранення слово – «мама».

Коли потрапив на фронт, то відчув, що я там, де маю бути, - «янгол Інститутської» став бійцем «Азову»

Нині, за словами Ігоря, він почувається добре та посилено працює над собою. У військовому госпіталі у Львові Ігор Галушка провів понад місяць. Там його доглядали лікарі-реабілітологи.

Ігор відновив моторику, добре говорить і самостійно ходить.

У понеділок, 19 червня, Ігор поїде на лікування у реабілітаційний центр Модричі.

Завдяки небайдужим людям вдалося назбирати трохи  грошей для його подальшої реабілітації.

За словами Ігоря Галушки, після цілковитого одужання він має намір повернутися на службу та продовжити боротьбу. Наразі у Ігоря попереду ще тривалий процес реабілітації.

Фото з ФБ Анни Шевченко.
Фото з ФБ Анни Шевченко.
Фото з ФБ Анни Шевченко.
Фото з ФБ Анни Шевченко.
1/2

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, львів’янин Ігор Галушка – один із п’яти хлопців, «Янголів Інститутської», які 20 лютого 2014 року відчайдушно кинулись на передову, аби з-під куль снайперів витягти поранених та забрати полеглих активістів Майдану.

Янголи Інститутської: Історія п’ятьох сміливців, які під кулями снайперів рятували поранених (Частина 1)

3 травня 2014 року Ігоря Галушку разом із іншими «Янголами Інститутської» з нагоди Дня Львова нагородили орденом «Почесний знак Святого Юрія» - за сміливість у дні боротьби за волю та єдність України, за вірність у будівництві щасливої та справедливої держави, за мужність без вагань стати охоронцями рідної землі.

З початку російської агресії на Донбасі Ігор Галушка підписав контракт і пішов на фронт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ