Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Київ та Одеса підписали Паризьку декларацію щодо СНІДу

Київ та Одеса підписали Паризьку декларацію прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах.До всесвітнього руху вже приєднались очільники більш ніж 60-ти міст-мегаполісів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

"Паризька декларація – це зобов’язання міських голів посилити заходи протидії епідемії ВІЛ-інфекції у містах через досягнення цільових показників 90–90–90. Усі зусилля спрямовані на те, щоб 90% людей, які живуть з ВІЛ, знали про свій ВІЛ статус, 90%, які знають, отримали антиретровірусне лікування та 90%, які отримують лікування, знизило вірусне навантаження, яке не визначається", - йдеться у повідомленні.

«Згідно з статистикою найбільше людей з ВІЛ живуть саме у великих містах. Акцент на партнерство та залучення до глобальної ініціативи з подолання епідемії керівників мегаполісів стане запорукою успішності боротьби з ВІЛ», – зазначила Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції.

Додамо, станом на початок 2017 року в Одесі під медичним наглядом перебуває 11 313 людей, що живуть з ВІЛ, 3 889 з яких, отримують антиретровірусне лікування. У результаті реалізації зобов’язань у межах Паризької декларації до 2020 року, антиретровірусна терапія повинна бути забезпечена усім людям, що живуть з ВІЛ та перебувають під медичним наглядом. Для зупинки епідемії ВІЛ у місті, на лікуватися повинні не менше 81% оціночної кількості людей, що живуть з ВІЛ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ