Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві години тому на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» спалахнула пожежа

Сьогодні, 30 квітня, на шахті "Степова" ДП "Львівугілля" виникла пожежа в підземних виробках на глибині близько 520 метрів, – повідомив Гал-info прес-секретар Територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Микола Гуцуляк.
О 12.06 надійшла інформація від підземного слюсаря, - який обслуговує газово-відсмоктувальну установку, за допомогою котрої здійснюється ізольоване відведення метану з тупика 120-го конвеєрного штреку у загальношахтну вентиляційну мережу, - що з установки виходить дим. Невдовзі надійшло повідомлення про появу вогню. Гірничий диспетчер о 12.20 викликав рятувальників Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону.

На момент пожежі у шахті працювали 311 осіб, з них на аварійній ділянці - 42 гірники, котрі були евакуйовані у першу чергу. У стислий термін всіх шахтарів вивели на поверхню.

Три відділення гірничорятувального загону приступили до виконання обов"язків з пожежогасіння і обстежували аварійну ділянку.О 12.56 надійшло повідомлення, що пожежа ліквідована. Прилади аварійної системи УТАС також фіксують зниження концентрації показників СО та СО-2, тобто продуктів горіння, у повітрі шахти.

Як повідомив начальник Територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Віктор Шайтан, жертв і постраждалих немає, ситуація під контролем. У шахті на місці події з перших хвилин ліквідації особисто контролює хід ліквідації пожежі Володимир Юрків – начальник Західної державної міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості Держгірпромнагляду Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ