Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дві об’єднані громади Львівщини чекають призначення перших виборів

«Наша громада вже пройшла увесь процес об’єднання і тепер останнім етапом є проведення виборів» - зазначає голова Великомостівської міської ради Сокальського району Ярослав Ройко. Його підтримує колега з Воютицької сільської ради Самбірського району Михайло Яремко: «Чим швидше ми проведемо вибори, тим більше у нас буде часу для проведення реорганізації щоб вступити у новий рік повністю готовими». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Слід зазначити, що Воютицька громада є першою в області, що утворилась з населених пунктів суміжних районів – Самбірського та Старосамбірського. Раніше проведення виборів в таких громадах було неможливим через законодавчі перешкоди, проте відповідний закон, який усуває цю проблему, вже проголосований Парламентом і 23 червня направлений на підпис Президенту України. Відсутні проблеми і з фінансуванням виборів - у травні Уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету і виділив Центральній виборчій комісії майже 13 млн грн. Цих коштів вистачить на організацію та проведення виборів у 30-40 громадах.

«Практика нашої співпраці з громадами підтверджує важливість проведення перших виборів у новостворених ОТГ як найшвидше. Це дозволить радам вже з 2018 року вступити в нові міжбюджетні відносини, отримати додаткові податкові надходження, дасть можливість самостійно приймати рішення щодо розвитку своїх територій» - підкреслює директор Львівського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Бринь.

Нагадаємо, станом на сьогодні на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 113 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли близько 550 колишніх місцевих рад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ