Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двох львівських патрульних можуть ув’язнити через безпідставні звинувачення водія-порушника

Від 3 до 8 років позбавлення волі — такий строк можуть присудити двом львівським інспекторам, яких безпідставно звинувачують у перевищенні службових повноважень. Про це Гал-інфо повідомили у Патрульній поліцїі.

Підготовче засідання по цій справі почнеться сьогодні, 27 квітня,о 10:30, у Сихівському районному суді міста Львова.

Патрульні не заподіяли істотної шкоди заявнику — вважає сторона захисту, яка ознайомилась з матеріалами досудового розслідування та письмовим повідомленням про підозру. Отже, немає основного складу злочину, який інкримінують львівським охоронцям порядку — ч.1 та ч.2 ст.365 ККУ (Перевищення влади або службових повноважень).

Історія конфлікту

Як писало Гал-інфо раніше, 5 грудня 2015 року патрульні помітили на розі вулиць Стрийська–Максимовича автомобіль ВАЗ, який перетнув перехрестя на червоний сигнал світлофора. Коли патрульні зупинили автомобіль, водій заперечив порушення і запевнив, що проїхав на жовтий сигнал та відмовився пред’явити документи. На неодноразові вимоги патрульних не реагував.

На місце викликали слідчо-оперативну групу, оскільки водій не дав патрульним можливості переконатись, що документи не підроблені.

Коли приїхали слідчі, чоловік поспілкувався із ними, однак документів так і не надав. Пасажирка заважала роботі патрульних і порадила йому поїхати. Після цього він швидко попрямував до автомобіля та намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали та доставили у відділ поліції, де встановили його особу. Склали протокол за порушення ПДР. Також у відділі поліції склали адмінпротокол за статтею 185 – злісна непокора законним вимогам патрульних.

Ми надали всі докази суду першої інстанції, включно з відеозаписами нагрудних камер поліцейських. Суддя Сихівського районного суду у постанові зазначив, що ознайомився з відео і побачив, що інспектор понад 30 разів упродовж 40 хвилин коректно озвучив вимогу пред’явити документи, визначені п.2.1 Правил дорожнього руху України. Крім того, водію роз’яснили, що він вчиняє адміністративне правопорушення, а також про відповідальність за такі дії.

Сихівський районний суд визнав винним чоловіка у злісній непокорі законним вимогам патрульних. З нього стягнули 136 гривень штрафу. Невдовзі правопорушник подав апеляційну скаргу.

Однак, на нашу думку, Апеляційний суд не взяв до уваги докази та неправильно оцінив всі обставини справи – скасував постанову суду першої інстанції. Відтак, згаданий раніше чоловік поскаржився до прокуратури щодо перевищення влади та службових повноважень працівниками патрульної поліції.

Патрульна поліція вимагає прозорого розслідування і готова співпрацювати зі слідством та надати всі матеріали по цій справі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ