Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Двоє хокеїсток з Львівщини – срібні призери першого чемпіонату України

В Києві за результатами заключного етапу чемпіонату України з хокею серед жіночих команд - Фіналу Чотирьох, визначилися переможці та призери першого в історії сучасної України регулярного національного чемпіонату. Про це повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

Загалом в рамках першого українського жіночого хокейного чемпіонату було зіграно 30 матчів, в яких було закинуто 232 шайби. Автором історичної першої шайби виявилася нападник столичної «Україночки» Юлія Добровольська.

За підсумками першого етапу до Фіналу Чотирьох потрапили дніпровські команди «Королеви Дніпра» та «Дніпровські Білки», харківський клуб «Пантери» та столична «Україночка». В складі київської команди змагалися й двоє представниць Львівщини – досвідчена захисник Анна Веремчук та молода й талановита воротар Наталія Козачук.

У фінальній грі між командами «Королеви Дніпра» та «Україночка» було розіграно перший золотий комплект нагород.

З рахунком 4: 3 у першому золотому фіналі перемогу і звання чемпіона Першого чемпіонату України з хокею з шайбою серед жінок сезону 2016/2017, здобув дніпровський хокейний клуб "Королеви Дніпра". Срібні нагороди дісталися гравчиням хокейного клубу «Україночка» - Київ.

Бронзовий комплект нагород розіграли команди "Пантери" і "Дніпровські Білки". З рахунком 6: 2 перемогу здобула харківська команда "Пантери", яка й посіла 3 місце в чемпіонаті. На 4 та 5 місцях опинилися відповідно гравці ХК «Дніпровські Білки» - Дніпро та ХК «Лавина» - Кременчук.

На урочистій церемонії нагородження призерів змагання вітали заступник Міністра молоді та спорту України Микола Даневич, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та віце-президент Федерації Георгій Зубко.

Із рук заступника Міністра молоді та спорту України Миколи Даневича, президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна та віце-президента Федерації Георгія Зубка нагороди отримали п’ять спортсменок. Також найкращі гравці у складах своїх команд (за думкою тренерів) отримали по хокейній ключці від компанії-партнера заходу.

Найкращий бомбардир чемпіонату був відомий заздалегідь – ним стала лідер атак «Королев Дніпра» Олена Ткачук. На рахунку 29-річної спортсменки 68 очок у 12 поєдинках (45 шайб та 23 передачі). Найближчого переслідувача Олена випередила на 40 очок!

Найкращим нападником чемпіонату було визнано Владиславу Скащук із харківських «Пантер» (27 очок, 20 шайб та 7 результативних передач).

Нагороди найкращому захиснику та найкращому воротареві дісталися легіонерам «Дніпровських Білок» – Анастасії Шершньовій та Аріні Секрієрі відповідно.

Приз найкориснішого гравцяі чемпіонату отримала форвард «Україночки» Юлія Добровольська.

Підсумкове становище команд:

1. «Королеви Дніпра» (Дніпро)

2. «Україночка» (Київ)

3. «Пантери» (Харків)

4. «Дніпровські Білки» (Дніпро)

5. «Лавина» (Кременчук)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ