Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двоє прикордонників перевозили зброю із зони АТО

Двох прикордонників, які транзитом прямували із зони АТО зі зброєю і боєприпасами до свого місця проживання, затримали оперативники поліції. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав глава ГУ Нацполіції в Харківській області генерал Анатолій Дмитрієв, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Годину тому оперативно спрацювали співробітники Управління карного розшуку спільно з колегами з Основ'янського відділу поліції. Вони затримали двох працівників прикордонної служби, які транзитом прямували із зони АТО зі зброєю і боєприпасами до свого місця проживання", - поінформував голова обласної поліції.

"Чоловіки, які є уродженцями Одеської та Хмельницької областей, перевозили у валізах 2 корпуси гранат "РГД-5", гранату "Ф-1", 3 підривники УЗРГМ, 2 помпові рушниці російського виробництва без дозвільних документів, набої та ножі. Зараз із затриманими проводяться необхідні слідчі дії щодо встановлення мети перевезення небезпечних предметів", - додав він.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання щодо чоловіків запобіжного заходу.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ