Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двопалатний парламент – це додатковий сторож Конституції – Володимир Цибулько

Політолог Володимир Цибулько заявляє, що створення двопалатного парламенту піде на користь українській політиці. Про це він повідомив в коментарі „Гал-info”.
„Наявність двопалатного парламенту – це додаткова сторожа для Конституції країни, оскільки нижня палата слугує джерелом виконання виконавчої влади, за діяльністю якої стежить верхня палата. Таким чином будь-який серйозний крок має формуватись у верхній палаті, яка твердо стоїть на сторожі Конституції, дотримує її норм”, – зазначив політолог.
Водночас Цибулько додав, що створення двопалатного парламенту в країні піде їй на користь, оскільки потрібно розділяти стратегічні і тактичні питання.
Нагадаємо, що як заявив сьогодні заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин, найближчим часом на розгляд українському суспільству буде винесено нову редакцію Конституції, одним з головних аспектів якої стане створення двопалатного парламенту.
„Я думаю, що Україна дозріла для того, що в ній потрібно створювати двопалатний парламент”, – сказав Пукшин.
Водночас він додав, що у новій редакції Конституції прописано, що нижча палата парламенту займатиметься безпосередньо законотворенням, в тому числі і затвердженням держбюджету, у той час як верхня – затверджуватиме рішення нижньої палати і „кадрові питання”. На його думку, „це дозволить якісно підвищити законотворення і завадити політичній корупції”.
При цьому Пукшин висловив переконання, що такий законопроект має прийматися на всеукраїнському референдумі, „оскільки Конституція – це є суспільний договір”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ