Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Спорт

"Динамо" потрапило під списання коштів у ПриватБанку

Футбольний клуб "Динамо" потрапив під списання коштів у ПриватБанку під час його націоналізації, тому що був визнаний пов'язаною особою. Про це йдеться в ухвалі Окружного адміністративного суду Києва від 28 грудня.

13 грудня 2016 року комісія НБУ з питань визначення пов'язаних з банком осіб визнала "Динамо" пов'язаною з ПриватБанком особою, і 19 березня тимчасова адміністрація провела процедуру примусової конвертації в капітал банку вкладів пов'язаних осіб (т.зв. bail-in). Як випливає з ухвали суду, процедура списання коштів зачепила і "Динамо".

Скільки саме грошей втратило "Динамо", в ухвалі не сказано.

Футбольний клуб попросив суд визнати рішення Нацбанку незаконним і скасувати наказ про списання коштів.

Судове засідання у справі відбудеться 19 січня.

"Динамо" незабаром передумало судитися з НБУ. В Єдиному реєстрі судових рішень доступне визначення Окружного адміністративного суду Києва від 29 грудня, яким суд задовольнив заяву "Динамо" про відкликання позову.

Прес-служба "Динамо" пише, що клуб не має жодних проблем у співпраці з ПриватБанком.

"Останнім часом окремі «доброзичливці» нашого клубу поширюють через засоби масової інформації повідомлення про те, що рахунки футбольного клубу «Динамо» (Київ) у ПриватБанку заблоковано, через що клуб нібито має проблеми у здійсненні своєї діяльності. Прес-служба ФК "Динамо" (Київ) уповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності. Футбольний клуб "Динамо" продовжує працювати з ПриватБанком у звичайному режимі. Жодних проблем з обслуговуванням рахунків не було, якщо не брати до уваги кількох перших днів після оголошення про націоналізацію ПриватБанку", - сказано в повідомленні.

Клуб підкреслює, що має повне і взаємне розуміння з усіх питань як з адміністрацією ПриватБанку, так і з керівництвом Національного банку України.

Нагадаємо, що президентом ФК "Динамо" є Ігор Суркіс. Брати Ігор і Григорій Суркіси - великі українські бізнесмени. Їхні основні активи є в енергетиці, також вони володіють А-Банком, придбаним у ПриватБанку.

У ПриватБанку перед націоналізацією була "дірка" в 148 млрд гривень. Частину цих коштів було вирішено покрити за рахунок пов'язаних осіб.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ