Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дипломат звинуватив Росію у порушенні Договору про дружбу з Україною

Україна теж може мати претензії до Росії на підставі ст.13 та ст.3 договору про дружбу і співробітництво. Про це в ефірі 5 каналу заявив дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посланник України 1 класу, Данило Лубківський.

За його словами, Росія перебирає контракти на поставки військової техніки, а також веде переговори з організацією Азійсько-Тихоокеанського співробітництва зі створення зони вільної торгівлі, що в свою чергу може завдати шкоди економічним інтересам України. 

"Глазьєв посилається на статтю 13 договору про дружбу і співробітництво між Україною та Росією, ратифіковану в 1998 році. В цій статті йде мова про "потенційну економічну шкоду". Так ось, за такою логікою, Україна також могла б мати претензії до Росії, умовно через те, що Росія перебирає контракти, скажімо, на військову техніку, (...) туркменський газ. Або Росія веде переговориз організацією Азійсько-Тихоокеанського співробітництва зі створення зони вільної торгівлі. Ми ж можемо так само сказати: Панове, це несе потенційну шкоду Україні",- заявив Лубківський. "Але забувають про ще одну статтю цього договору (ст.3*,- ред), де обидві держави мають суверенне право визначати долю, а крім того - вони уникатимуть економічного тиску і шантажу",- сказав дипломат.

УНІАН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ