Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директор лісопідприємства нашкодив державі на 220 тис. грн

На Львівщині за зловживання службовим становищем судитимуть директора лісогосподарського підприємства. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з працівниками обласної прокуратури, директор одного із державних лісогосподарських підприємств завдав державі збитків на суму понад 220 тисяч гривень.

Встановлено, що керівник уклав міжнародний контракт щодо постачання лісопродукції іноземному підприємству на невигідних умовах. Зокрема, з контракту ним були вилучені пункти щодо обов’язкової повної передоплати іноземним підприємством коштів за поставлену деревину.

У подальшому державним лісопідприємством було здійснено поставку лісопродукції, однак жодної проплати на його рахунки здійснено не було. Внаслідок цього підприємству було завдано збитків на суму у понад 220 тисяч гривень.

Одночасно з цим, для укриття допущених незаконних порубок деревини на лісових угіддях лісогосподарства, директор скерував до вищої інстанції підроблені статистичні документи.

Під час слідства, з метою забезпечення відшкодування завданих збитків, було накладено арешт на приватний будинок, належний директору, його земельну ділянку та гараж.

Прокуратурою області на розгляд суду скеровано обвинувальний акт щодо посадовця за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2. ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час директор увільнений від займаної посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ