Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор Львівського цирку - фігурант кримінальної справи - виграв конкурс Мінкульту

19 жовтня у Міністерстві культури України відбувся конкурсний добір на посаду керівника Державного підприємства «Львівський державний цирк». Переможцем визнано нинішнього директора цирку Романа Пришляка.

У конкурсі на посаду директора Львівського цирку взяло участь 5 кандидатів. Запис майже 5-годинної відеотрансляції конкурсу розміщений на сервісі «YouTube» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=oUX3D7290bM.

Відтак, опоненти Романа  Пришляка стверджують, що він не надав конкурсній комісії обов’язкову інформацію, а саме – відомості про відсутність судимості та приховав інформацію про те, що він на цей час притягується до кримінальної відповідальності.  http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/csz/.

Голова конкурсної комісії Недзельський запропонував пану Пришляку під час презентації конкурсної програми дописати інформацію у автобіографії про відсутність судимості (3:19:12 відеотрансляції), хоча згідно з умовами конкурсу, наголошують незгодні, Романа Пришляка не повинні були допускати до участі в конкурсі іще на попередньому етапі.

Також, на думку опонентів Романа Пришдяка, члени комісії мали б володіти інформацією  про підозру щодо пана Пришляка у  розтраті державних коштів,  особливо якщо зважити на той факт, що один з членів комісії, директор драмтеатру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк виступив поручителем Романа Пришляка у кримінальній справі про обрання запобіжного заходу. http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/34192905.

Після проведення конкурсу 5 з 8 членів комісії віддали свій голос за нинішнього директора Львівського цирку Пришляка Романа Мироновича, таким чином оголосивши його переможцем конкурсу. Одразу після оголошення результатів  одна з членів конкурсної комісії, режисер циркових вистав Марина Ляшук заявила, що не сумнівалася у такому результаті конкурсу, вона також  назвала увесь конкурс Мінкульту виставою. (4:48:10, 4:52:00 https://www.youtube.com/watch?v=oUX3D7290bM)

Марина Ляшук та іще двоє членів конкурсної комісії переконані, що були попередні домовленості щодо визначення переможця. Пізніше пані Марина написала про це у себе в «Фейсбуці».

Реакція Міністра культури Євгена Нищука на результати конкурсу та роботу конкурсної комісії поки що невідома. Контракт з переможцем конкурсу повинен бути підписаний до 5 листопада. Рішення за Міністром культури.

Нагадаємо, про звинувачення директора Львівського цирку  Романа Пришляка у зловживанні владою та службовим становищем під час ремонту цирку ЗМІ повідомляли  ще 2013 року.

Тоді слідчі прокуратури встановили, що директор приватного підприємства вніс у документацію завищені вартість та обсяг виконаних ним робіт з капітального ремонту будівлі ДП «Львівський державний цирк». Як наслідок, з державного бюджету приватній фірмі на сумнівних підставах було перераховано понад 280 тис. грн.

Гал-інфо просить Романа Пришляка надати коментар з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ