Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директор львівської фірми «Гарантспецбуд» хотів підкупити працівника прокуратури із 220 тис. грн

СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
1/2
Директор львівського ТзОВ «Фірми «Гарантспецбуд» сьогодні, 2 червня, був затриманий працівниками СБУ із спробою дати хабара прокурору, щоб остання закрила кримінальне провадження щодо розкрадання бюджетних коштів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Лариса Сарган, речниця СБУ.

"Прокуратурою Львівської області припинено спробу надання неправомірної вигоди працівникам прокуратури за закриття кримінального провадження, відкритого за матеріалами УЗЕ щодо розкрадання бюджетних коштів під час проведення робіт з реконструкції вулиці м. Львова кошторисною вартістю 44 мільйони гривень.

Прокурор повідомила про спробу надання їй хабара і в рамках кримінального провадження відбувалися негласні слідчі дії.

У процесі реалізації викрито директора ТзОВ «Фірми «Гарантспецбуд», який намагався надати неправомірну вигоду у розмірі 220 тис. грн. працівникам Львівської місцевої прокуратури №3, за сприяння у закритті кримінального провадження, відкритого за матеріалами УЗЕ у Львівській області.

Зокрема, за закриття кримінального провадження, відкритого 06.05.2017 за ч.4 ст.191 КК України відносно службових осіб ТзОВ «Фірми «Гарантспецбуд» (підрядника) та ТзОВ «Спецбудізол» (субпідрядника), які у процесі проведення реконструкції вул. Котляревського м. Львова кошторисною вартістю у 44 млн. грн., затвердили фіктивні акти виконаних робіт, унаслідок чого безпідставно виплачено бюджетні кошти в сумі понад 2 млн. грн. Процесуальне керівництво зазначеного провадження здійснювалось Львівською місцевою прокуратурою №3.

На даний час проводиться затримання директора ТзОВ «Фірми «Гарантспецбуд», якого викрито під час спроби надання 8400 доларів США та 400 грн. (екв. 220 тис. грн.) за сприяння із визначених питань. Грошові кошти та речові докази вилучено з місця події. Слідчі дії тривають", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ