Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Директор Липецької фабрики прокоментував рішення про її закриття

Директор Липецької кондитерської фабрики корпорації «Рошен» Олег Казаков підтвердив інформацію про її закриття. Про це повідомило місцеве видання gorod48.

«Скажу тільки одне слово: «Дістали!» – прокоментував Казаков, який перебуває наразі у Києві.

Гендиректор повідомив, що фабрика зупиниться в квітні, коли виробить закуплену сировину. Після цього на воротах трьох її проммайданчиків – у Липецьку, селах Сєнцово і Косиревка – повісять замок.

Зазначимо, що виробництво фабрики за три останніх роки зменшилось утричі. Якщо в 2012-2013 роках фабрика випускала до 10–12 тисяч тонн «кондитерки» на місяць, то в 2016 році – тільки 3 тисячі тонн. Липецьке підприємство втратило весь обсяг експорту до країн СНД, який «закрили» українські активи корпорації «Рошен» у Києві, Кременчуці та Вінниці. Відповідно, скорочено персонал: замість 1800 працівників зараз на конвеєрах російського активу «Рошен» працює близько 700 осіб.

«Невдачі Липецької кондитерської фабрики слід шукати не в економіці, а чи то в політиці, чи то в кар'єризмі співробітників Федеральної податкової служби, що експлуатують ситуацію», – вважає Олег Казаков.

«Ми відчуваємо постійний пресинг із боку правоохоронних і податкових органів: нас намагаються притягти до відповідальності за порушення податкового законодавства якихось субпідрядників наших контрагентів. Хоча раніше (до 2014 року) законність будівництва було підтверджено в рамках камеральних податкових перевірок. Через те, що в рамках млявої кримінальної справи Басманний районний суд Москви раз на три місяці просмикує за клопотанням Слідчого комітету арешт нерухомого майна фабрики і земельних ділянок, на яких стоять корпус і складські приміщення, український траст ICU і американська інвестиційна компанія Rothschild не можуть знайти покупців на липецький актив Петра Порошенка», – зазначав Казаков у коментарі виданню ще восени 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 20 січня, прес-служба корпорації «Рошен» підтвердила закриття Липецької кондитерської фабрики.

Як повідомлялося раніше, арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений Слідчим комітетом РФ у рамках порушеної кримінальної справи, унеможливив продаж фабрики.

Главком

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ