Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Директор НАБУ Ситник розповів. як можна подолати корупцію

«Я не відношу себе до тих людей, які вважають, що злочинність загалом та корупцію зокрема можна подолати виключно каральними методами. Це утопія. На мою думку, така боротьба повинна постійно вестися у трьох напрямках: дерегуляція, превенція та реагування на конкретні кримінальні правопорушення».

Про це заявив в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі ЕспресоТVдиректор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Він переконаний, якщо займатися не цими трьома напрямками, а якимось одним, успіху можна і не досягти. Втім, директор НАБУ запевнив, що курс на дерегуляцію взято.

«Яберу участь у Національній раді реформ при Президенті, дивлюся, які питання там обговорюються, тому можу сказати, що курс на дерегуляцію взятий. Її необхідно проводити», - розповів він.

А.Ситник також повідомив, що порівняно з міжнародним досвідом, кількість контролюючих органів в Україні завелика.

«У нас багато зустрічей з міжнародними партнерами. Коли я їх запитую, скільки у вас контролюючих органів, вони називають – до 10. У нас же більше 150 таких органів, які мають право накладати штрафні санкції та застосовувати якісь примусові процедури. Такий тиск не витримає жоден бізнес. Він або змушений буде піти на корупцію, або закриється, - зазначив директор НАБУ. – Саме тому успішна боротьба з корупцією – це дерегуляція і боротьба з кримінальними проявами, які повинні йти паралельно», - наголосив він.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ