Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директора Львівського військового лісокомбінату відсторонено з посади

30 червня Галицький районний суд м. Львова відсторонив від займаної посади директора Державного підприємства Міноборони України «Львівський військовий лісокомбінат» і обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Таким чином суд задовольнив клопотання військової прокуратури.

Як альтернативу, суд визначив розмір застави – 128 тис. грн.

Слідство встановило, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою із керівником одного із суб’єктів господарювання, розтратив у 2015 році грошові кошти оборонного підприємства в розмірі 220 тис. грн. Кошти призначались для навантаження і перевезення пиляльного та заточувального верстатів, проведення підготовчих робіт з облаштування під них бетонної основи та проведення  пусконалагоджувальних робіт.

Утім, як встановило слідство, вказані роботи насправді провів своїми силами та засобами Магерівський лісгосп – структурний підрозділ держпідприємства, і завершив їх тільки навесні 2016 року.

За розтрату чужого майна у великих розмірах, що перебувало у віданні директора, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей службовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.

За вказаними фактами йому вже повідомлено про підозру.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ