Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директорів шкіл переведуть на строкові угоди терміном на 6 років

Міністерство освіти запропонує перевести усіх директорів шкіл на строкові трудові угоди, термін яких не зможе перевищувати 6 років. Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, відповідаючи на запитання журналістів щодо конкурсного призначення директорів.

«У нас сьогодні директори працюють на різних засадах. Є ті, які працюють на засадах строкового контракту, і є ті, які працюють на безстрокових трудових угодах.

Під час впровадження закону всіх директорів, які працюють на безстрокових трудових угодах, ми запропонуємо перевести на строкові трудові угоди на найбільший передбачений термін – 6 років. Це й буде вважатися їхньою першою каденцією», - зазначила Гриневич.

Разом з тим, вона повідомила, що для тих директорів, які сьогодні перебувають на строкових угодах, це буде вважатися їхньою першою каденцією.

Також міністр наголосила, що питання компетентності вчителів і директорів є дуже важливим.

«Ми можемо написати чудові стандарти, розробити методики викладання, працювати над пропозиціями з підвищення кваліфікації вчителів, давати можливість добровільної сертифікації і робити надбавки, але якщо директор школи на місці не буде сповідувати наші цінності і якщо вчителі не будуть творчо впроваджувати ці нові методики, у нас не зрушиться реформа», - сказала Лілія Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ