Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директори п’яти підприємств у ході досудового слідства відшкодували 6 млн грн податків

Директори п’яти підприємств під час досудового слідства відшкодували державі понад 6 мільйонів гривень несплачених ними податків, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, упродовж жовтня-листопада поточного року про підозру службових осіб суб’єктів господарювання в ухиленні від сплати податків на загальну суму більше 6 млн. грн. прокуратурою Львівської області скеровано до суду 5 кримінальних проваджень за ст.212 КК України.

Усі кримінальні провадження уже заслухано судами із постановленням законних рішень.

До прикладу, судом визнано винним директора підприємства у несплаті до державного бюджету 700 тис. грн податків. Установлено, що останній упродовж 2012-2013 років здійснював імпорт в Україну товарів металопрокату на підставних осіб, які не були обізнані з його злочинними діями.

У подальшому імпортовані товари реалізовувались, а отримані готівкові кошти приховувались від оподаткування. Загалом йдеться про 700 тис. грн несплачених податків.

Водночас, зважаючи на те, що вказаний керівник збитки, завдані державному бюджету відшкодував у повному обсязі, судом на підставі ч.4 ст.212 КК України його звільнено від кримінальної відповідальності.

Слід зазначити, що як і в попередньому випадку, суми заподіяних збитків разом із штрафними (фінансовими) санкціями повністю відшкодовані під час досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ