Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Дитячі клуби Львова організовують для онкохворих цікаві й пізнавальні заняття

Вже 4 роки педагоги-організатори УДЮМК Залізничного району Львова ведуть соціальний проект «Три години щастя». В рамках акції педагоги організовують пізнавальні та цікаві заняття для онкохворих дітей, пацієнтів Львівської обласної дитячої спеціалізованої лікарні. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Щовівторка педагоги з групою волонтерів приходять до лікарні, й проводять для діток мистецькі майстер-класи з різних видів творчості (малювання, колаж, витинанки, тощо). Все це відбувається протягом трьох годин. Проект курують педагоги Христина Бойко та Оксана Новак. Завтра на дітей чекає майстер-клас зі створення фігур тварин із пластиліну та жолудів. Початок заняття – о 17.30 год.

«Більшість онкохворих дітей проводять багато часу в лікарняних стінах, де життя і діяльність є одноманітними,нема можливості для самостановлення та розвитку.Ми прагнемо через спілкування та мистецтво відволікти дітей від багатомісячного тяжкого лікувального процесу, а також морально підтримати їх батьків», - каже Христина Бойко, педагог-організатор УДЮМК Залізничного району.

«Допомогти дітям, хворим на рак, можна не лише грошима. Арт-терапія – запорука підтримки дитини у боротьбі з тяжкою хворобою. Ми хочемо не лише навчити хворих діток новим цікавим вмінням, а й хоча б на 3 години в тиждень викликати в них та в їхбатьків позитивні емоції. Тут важливий не результат, а процес. Зазвичай заняття відбуваються у формі майстер-класів чи пізнавальних бесід. Аби більше уваги приділити дітям, ми залучаємо до акції волонтерів», - каже Оксана Новак, педагог-організатор УДЮМК Залізничного району.

Щоб згуртувати дітей та створити творчу атмосферу, педагоги проводять спільне заняття для всіх пацієнтів відділення.

Довідка.

«Три години щастя» - це соціальна акція, яку педагоги-організатори УДЮМК Залізничного районупроводятьз 2008 р. у Львівській обласній дитячій спеціалізованій лікарні (вул. Дністерська, 27). Всі, хто бажає долучитися до проекту– звертайтеся за номером телефону 295-82-46.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ