Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Дитячо-юнацьку спортивну школу "Локомотив" можуть закрити

Сьогодні, 19 вересня, під час сесії Львівської міської ради депутати звернулися до міністра інфраструктури України, міністра молоді та спорту України, начальника Державного територіяльно-галузевого об'єднання "Львівська залізниця", прокурора Львова та голови Львівської ОДА щодо неправомірності закриття відокремленого підрозділу "Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи "Локомотив" Державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця".

Звернення озвучив депутат Святослав Шеремета.

За словами Святослава Шеремети, депутати Львівської міськради отримали численні звернення батьків дітей, які навчаються у дитячо-юнацькій спортивній школі "Локомотив", а також керівництва та працівників цієї спортивної школи, обурених припиненням її функціювання.

"Батьки наголошують, що внаслідок запланованого скорочення чисельности працівників фізкультурного-спортивного клубу фактично відбувається ліквідація спортивної школи. За час свого існування спортивна школа зробила вагомий внесок у підготовку спортсменів високого класу; спортсмени цієї школи брали участь у світових та европейських чемпіонатах, в юнацькому чемпіонаті з хокею сезону 2012–2013 рр. Українське законодавство закріплює як пріоритет серед завдань органів державної влади забезпечення розширення соціяльно-правових гарантій дітей, забезпечення фізичного, інтелектуального, культурного розвитку молодого покоління, створення соціяльно-економічних і правових інститутів з метою захисту прав та законних інтересів дитини в Україні. Окрім цього, Закон України "Про фізичну культуру і спорт" встановлює, що наявну мережу державних і комунальних закладів фізичної культури і спорту не може бути скорочено.

Враховуючи вищенаведене, ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо не допустити припинення діяльности відокремленого підрозділу "Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи "Локомотив" Державного територіяльно-галузевого об'єднання "Львівської залізниці" та забезпечити належне функціювання цієї дитячо-юнацької установи", – зазначив Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ