Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хлопчикові, який знайшов шприц, проводять профілактичне лікування

Минулого тижня у садочку «Арніка» трапився неприємний випадок, коли у дитини в руках виявили шприц. Як пояснила директор садочка, дитині проводять профілактичне лікування. Підтвердження про наявність інфекції у шприці наразі нема, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Неприємність трапилась 28 вересня під час ранкової прогулянки. Дитина закинула свою іграшку до паркана, по якому в’ється плющ. Коли дитина побігла за іграшкою, знайшла шприц.

Вихователька зразу оглянула руки дитини і викликала медичну сестру. Крові на руках дитини не було, але дитина сама сказала, що вона даний шприц відкривала. Шприц відразу віддали на аналізи. Інформацію про знаходження інфекції в шприці наразі не підтвердили.

Дитині зараз проводять профілактичне лікування. Як повідомили батьки дитини, в п’ятницю зробили повторний аналіз – інфекції не виявлено.

Ймовірно, що цей шприц могли перекинути із гаражів.

Ніхто не ховався, усі діяли в інтересах дитини. Ми зібрали увесь технічний персонал, вчителів, батьків і провели профілактичні бесіди. Це є загальносуспільна проблема. Ми також зібрали батьківські збори, дали догани двірнику і помічнику вихователя. В нас такий випадок вперше», - зазначила Оксана Козій, завідувач садочку «Арніка».

Водночас, як повідомив Канал 24, 4-річний хлопчик таки поранився шприцом. Батьки занесли шприц у Львівський центр боротьби із СНІДом. Там підтвердили, те чого найбільше боялись – шприц був інфікований.

Наразі результат аналізу крові хлопчика не підтвердив, що він інфікований. Однак, це може проявитись згодом – крім ВІЛу дитині може ще загрожувати і гепатит С.

У Львівському центрі СНІДу запропонували негайно розпочинати лікування. Адже тоді шанси залишитися здоровим значно зростуть.

Протягом останніх 9 місяців аж 12 дітей вкололись інфікованими шприцами у дошкільних закладах і на дитмайданчиках Львова. А жителі сусіднього з садком будинку не раз знаходили шприци навіть у поштових скриньках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ