Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Джазова виконавиця №1 у світі Кейко Матсуі презентуватиме львів’янам свій новий альбом

Джазова виконавиця №1 у світі Кейко Матсуі, яка сьогодні вперше у Львові виступить у Львівській філармонії із своїм концертом, задоволена залом, у якому виступатиме, проте ще не зовсім готова до львівської публіки – про це вона заявила сьогодні під час прес-конференції.
Кейко Матсуі сьогодні презентуватиме свій новий альбом „Мойо” („Серце і душа”), який вийде лише у квітні цього року. Львів – останнє місто у графіку гастролей по Україні. Виконавиця вже зібрала аншлагові концерти в Одесі, Дніпропетровську та Києві.
Технічний райдер виконавиці доволі складний. Так, для її виступу організатор гастролей спеціально привозить з Києва генератор струму, оскільки потужності електромереж не дозволяють забезпечити умов райдеру. А клавіші, на яких грає Кейко Матсуі, не виявилось в Україні, тому їх спеціально замовлено в Англії. Вперше у Львові на концерті джазової піаністки глядачі зможуть насолодитися грою світла та якістю звуку.
Кейко Матсуі виконує музику, яку можна охарактеризувати, як поєднання ф’южну та нью-ейджу.
Коли Кейко Матсуі було 5 років, мати віддала її на заняття з класу фортепіано. Вона була однією з кращих студенток Ямаха Мьюзик Фаундейшн та швидко прославилася як піаністка-вундеркінд у себе на батьківщині, в Японії.
За гроші, подаровані на весілля, вона разом із чоловіком придбала студію звукозапису. Під час медового місяця молодята записали її перший альбом.
Кейко стверджує, що музика, яку вона пише, приходить до неї з Космосу. Уже 12 років Матсуі носить титул «найуспішнішої джазової піаністки Америки» та вважається найпопулярнішою жінкою-виконавицею джазу в світі.
„Як на мене, моя музика не тільки джаз. Звісно, коли я вперше почула джаз - я була сильно вражена його свободою і гармонією. Наразі, коли я створюю мою музику, я доволі часто поєдную джаз з іншими стилями, такими, як рок, етно та багатьма іншими видами музики”, — зазначила Кейко Матсуі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ