Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Джемілєв заявив, що існуючий контракт на постачання електроенергії до Криму неправомірний

Існуючий контракт на постачання електроенергії до Криму неправомірний. Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

“Контракт про постачання електроенергії до Криму планується подовжити. Зі свого боку, вважаємо, що Президент України може виправити ситуацію. Тим більше, окрім порушення моральних принципів, у цьому питанні були зафіксовані численні правові порушення з боку української сторони”, — зауважив народний депутат.

Що стосується роботи Закону про СЕЗ в Криму, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу порівняв постачання товарів до окупованого українського півострова із постачанням продуктів та усього необхідного для утримання армії до гітлерівської Німеччини під час ІІ Світової війни, міркуючи нібито про своїх громадян, а насправді заробляючи на цьому гроші.

“Це приблизно однакова нісенітниця”, — зазначив М.Джемілєв.

Нагадаємо, 20 жовтня у Генічеському та Чаплинському районах Херсонщини невідомі підірвали дві електроопори, що постачали електроенергію до Криму. Ще одна з опор була замінована, але вибуховий пристрій не здетонував.

Раніше повідомлялося, 20 листопада після підриву двох електроопор у Херсонській області у анексованому Криму існує ризик нестачі електроенергії у вечірній час.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ