Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Еко-активісти зігріють Україну «точками тепла»

Активісти молодіжного кліматичного руху в Україні розпочинають просвітницьку ініціативу «Точка тепла», що має на меті допомогти українцям із утепленням та впровадженням заходів з енергозбереження в побуті. Кампанія охопить одночасно чотирнадцять міст країни. У Львові триватиме з 8 до 12 листопада на пл. Ринок, поблизу фонтану Адоніса, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Серед осередків проведення акції – міста Київ, Вінниця, Добропілля (Донецької обл.), Запоріжжя, Львів, Луцьк,Миргород, Полтава, Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Херсон, Черкаси і Чернівці. З графіками роботи«Точок тепла» можна ознайомитись на сторінці ініціативи у Facebook.

 «Сьогодні Україна є «лідером» серед європейських держав із нераціонального використанню енергоресурсів. Для того, щоб вийти з енергетичної кризи та стати більш енергонезалежними, слід уже сьогодні покласти край марнотратству та утеплити свої помешкання», – вважають організатори.

З цією метою активісти та волонтери ініціативи упродовж кількох днів у різних куточках України навчатимуть громадян, як зберегти енергію в будинку, та розповідатимуть про дієві технології утеплення. У публічних місцях розмістять інформаційні стенди із порадами підвищення енергоефективності та яскравими візуальними прикладами тепловтрат будинків.

Також, за ініціативи Львівської міської ради, у кожному комунальному підприємстві міста та закладах соціальної сфери проводять семінари, у рамках навчальної Програми з енергозбереження та раціонального використання ресурсів.

Усі охочі зможуть отримати тематичні листівки та брошури з термоізоляції будівель та графіки проведення семінарів, а також отримати відповіді на такі питання:

- як економити кошти за допомогою обліку тепла;

- як правильно утеплити помешкання;

- які заходи з енергозбереження найкраще впровадити для вашої оселі;

- теплоізоляційні матеріали: якість, безпечність та орієнтовні обсяги економії ресурсів.

8 та 9 листопада захід у Львові відбуватиметься з 12.00 до 16.00 год, з 10 до 12 листопада – з 13.00 до 17.00 год.

Контактна особа – Ірина Галюк, тел.: (8097) 611 60 77, email: [email protected].

Довідка.

Громадську кампанію «Точка тепла» втілюють в життя активісти, учасники кліматичного форуму «Енергія змін», що проходив у Києві 25 жовтня цього року, за підтримки  Львівської міської ради, Української молодіжної кліматичної асоціації (УМКА), ГО «Екоклуб», Національного екологічного центру України (НЕЦУ) та фінансування Представництвом Фонду Гайнріха Бьолля в Україні.

Партнер заходу — соціальний проект «Зігріймо Україну разом».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ