Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічні 12 млн грн, які Львівщина мала б дістати цього року в обмін на сланцеву угоду, - зависли

Львівщина досі не отримала 12 мільйонів гривень з державного бюджету на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Про це Гал-інфо повідомив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик.

Кошти мали б надійти цього році - відповідно до рішення Львівської обласної ради, яким вона погодила проект угоди щодо видобутку сланцевого газу на Олеській площі. З них 7 млн грн призначені власне на рекультивацію, 5 млн грн мала б отримати Жовква на вирішення комунальних проблем.

Ярослав Качмарик сподівається, що кошти все-таки надійдуть. За його словами, це цільові кошти природоохоронного фонду, тому, за законом, якщо їх не використати цього року, вони переходять на наступний.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта у розмові з кореспондентом Гал-інфо повідомила, що документи на 5 млн грн для реконструкції каналізації та очисних споруд у Жовкві перебувають у Міністерстві екології. Вони поки що не подані на фінансування, причина – невідома.

Що стосується проекту рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах, то документи на фінансування робіт наразі до Мінекології не дійшли. Сам проект, який розробив інститут «Гірхімпром», досі не має позитивного висновку державної експертизи. То ж Львівська міська рада як замовник робіт не може подати його у міністерство. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ