Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-директор «Західвійськбуд» постане перед судом

Справу відносно колишнього директора ДП МО України «Західвійськбуд», чиї зловживання спричинили збитки державі на суму понад 900 тис. грн., Львівською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері передано до суду за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це повідомив Микола Гуцуляк прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

У ході досудового слідства встановлено, що керівник державного підприємства Д., діючи умисно, в інтересах третіх осіб, використав своє службове становище всупереч інтересам ДП МОУ "Західвійськбуд", що призвело до розтрати державних коштів.

Зокрема, Д. уклав фіктивні договори субпідряду на реконструкцію 52-квартирного житлового будинку по вулиці Мечнікова у місті Львові, достовірно знаючи, що приватне підприємство, з яким укладалися договори, мало ознаки фіктивності. У подальшому Д.незаконно перерахував приватній структурі кошти на загальну суму понад 900 тисяч гривень, чим спричинив державі значні збитки.

Судом відносно обвинуваченого Д. застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 76500 грн. На належне йому майно – два транспортні засоби накладено арешт.

Для відшкодування спричинених злочином збитків прокурором до обвинуваченого заявлено цивільний позов.

05.11.2012 кримінальна справа з обвинувальним висновком направлена для розгляду по суті в Залізничний районний суд м. Львова.

Закон передбачає покарання за вчинені дії позбавленням волі від двох до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ