Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-директора «Львівелектротрансу» випустили під домашній арешт

Вчора, 29 березня, апеляційний суд скасував ухвалу Галицького райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, або ж внесення грошової застави у понад 6 млн грн колишньому директору ЛКП «Львівелектротранс» Андрієві Федоренку, якого звинувачують в причетності до фінансових махінацій при закупівлі вживаних німецьких трамваїв. Про це повідомили у Комітеті підприємців Львівщини.
фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Натомість до Андрія Федоренка застосують домашній арешт (з 20: 00 до 7:00 йому без дозволу прокурора або суду можна буде залишати місце постійного проживання).

«Я не сподівався, я думаю, що причиною мого звільнення є відставка генерального прокурора. Звільнили, так би мовити, людей, які уособлюють у цій країні корупцію. Рано чи пізно ця справа закінчиться і буде рішення суду. Я переконаний, що всі звинувачення будуть відкинуті і в цій справі буде поставлено остаточну і масну крапку», ― заявив Федлоренко після рішення суду.

«Андрій на волі – це основне.  Стосовно його подальшого юридичного захисту, будемо працювати в повній юридичній координації з його адвокатами. Наразі ми свого домоглися. Перший крок зроблено»,  - констатує голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук.

Сьогодні, 30 березня, в апеляційному суді відбудеться засідання з приводу обрання міри запобіжного заходу колишньому директорові ТОВ «Сармат» Ростиславу Лебедю, якого також звинувачують в причетному до оборудки з трамваями. На минулому тижні суддя Галицького районного суду Львова обрав для Ростислава Лебедя запобіжний захід у вигляді  утримання під вартою або внесення застави у розмірі 6 890 тис. грн.

Нагадаємо, що фірму «Сармат» звинувачують у фінансових махінаціях при закупівлі для Львова вживаних трамваїв у 2007-2008 роках.  Зокрема, прокуратура Львівської області звинуватили керівництво «Сармату» у завищені вартості закупівлі трамваїв на суму 2 449 тис. грн відповідно до тодішнього курсу євро. Відповідно до нинішнього курсу євро, розмір збитків, завданих місцевому бюджету Львова, оцінюють у 9 770 тис. грн. Отож, прокуратура Львівської області просила суд визначити розмір застави у 10 млн грн.

Прокуратура Львівщини також звинуватила в причетності до оборудки засновника «Сармату» Андрія Федоренка, який на момент закупівлі трамваїв працював на посаді директора «Львівелектротрансу».

Обом загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також додамо, що учора, 29 березня, слідчі прокуратури Львівської області повідомили про підозру і третьому фігурантові справи, громадянину Б. – приватному підприємцю, якого звинуватили в пособництві у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, за ч. 5 ст. 27, ч.5 ст.191 КК України. 28 березня йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 413 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ