Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-голова Вищого госпсуду втік з України

Як повідомили Гал-інфо в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, колишній Голова Вищого господарського суду України виїхав за межі України до того, як йому було здійснено повідомлення про підозру.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишніх Голови Вищого господарського суду України і його заступника, а нині суддів цього Суду у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) та ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

За клопотанням Генеральної прокуратури України 27.10.2016 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва підозрюваному колишньому заступнику Голови Вищого господарського суду України обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн та на нього покладено обов’язки не відлучатися за межі Київського області, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання документи, що дають право на виїзд з України.

Згідно з отриманими в ході досудового розслідування даними колишній Голова Вищого господарського суду України, в цей час перебуває на лікуванні за межами України, куди виїхав ще до того як йому було здійснено повідомлення про підозру.

Відповідно до вимог кримінального процесуального кодексу України розгляд клопотань про обрання запобіжного заходу здійснюється за участю підозрюваного. За таких обставин питання щодо звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання вказаній особі запобіжного заходу буде вирішено після завершення його лікування та повернення до України або ж після отримання органом досудового розслідування даних про його умисне переховування від слідства та суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ