Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Екс-керівника з Міноборони заарештовано, підозрюють у тендерних махінаціях

Колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 мільйонів гривень. Як повідомили у Генпрокуратурі, арештований перебуває в слідчому ізоляторі м.Києва.

За даними ГПУ, Головна військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міноборони, які входять до складу комітету з конкурсних торгів.

У рамках провадження колишньому директору департаменту закупівель Міноборони оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

"Слідчим відділом військової прокуратури ГПУ встановлено, що вказаний посадовець у жовтні протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443 297 742 гривень",  - зазначили у ГПУ.

21 листопада слідчим суддею Печерського суду м.Києва колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 млн. грн. Арештований перебуває в слідчому ізоляторі м.Києва.

Cлідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшуки за місцем роботи та проживання осіб Міноборони, зокрема в одного із заступників Міністра оборони України.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю", - уточнили у ГПУ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ